You are currently viewing פיימונטה: אזור היין היוקרתי ביותר באיטליה?

פיימונטה: אזור היין היוקרתי ביותר באיטליה?

בכל הנוגע ללמוד על יין איטלקי, ישנם מספר כיוונים שונים שאפשר ללכת אליהם. היינות של סיציליה, למשל, הם מהייחודיים והמעניינים בעולם. גם יין טוסקני מבוזר על ידי אספנים וחובבי יין מזדמנים כאחד המהווה אמת מידה לאיכות שרק אזורים מעטים עומדים בפועל.

 

אולי אין אזור באיטליה הידוע כל כך בזכות היינות המצוינים שלו כמו פיימונטה, אולם זה נותן לטוסקנה לרוץ על הכסף בצורה של בארולוס יפהפה, ברברסקוס ורבים אחרים.

 

חדש באזור פיימונטה? אין צורך להרגיש מאוימים. הנה תחילתו של מה שאתה צריך לדעת על אזור ייצור היין היקר ביותר באיטליה.

 

איפה פידמונט, איטליה?

אזור פיימונטה ממוקם בפינה הצפון מערבית של איטליה. האזור נלחץ בעיקר בין ליגוריה, לומברדיה, ואלה ד'אוסטה, אך יש קטע קטן בדרום מזרח שחולק גבול עם אזור אמיליה-רומאניה. המיקום הגיאוגרפי של פיימונטה הופך אותה לייחודית, מכיוון שהיא חולקת גם גבול עם צרפת ושוויץ. מה שהופך אותו לאחד האזורים היחידים באיטליה שנוגע בשתי המדינות הללו. האזור האחר היחיד הוא ואלה ד'אוסטה.

 

ייצור האקלים והיין באזור

אזור פיימונטה הררי בזכות היותו מוקף בהרי האלפים, ובו אזורים הרריים נרחבים ואזור כפרי מגוון. למעלה מ -50% מ -700 הקילומטרים המרובעים המרכיבים את אזור פיימונטה תפוסים בפועל על ידי כרמים המיועדים ל- DOC, מה שמאמין עד כמה ייצור היין מתרחש באזור.

 

בעוד שתנאי הקיץ דומים לייצור יין בין פיימונטה לחבל בורדו בצרפת, הראשונים רואים טמפרטורות קרות בהרבה במהלך חודשי החורף וחווים פחות גשמים משמעותית בכל ימות השנה הודות לאפקט צל הגשם של האלפים.

 

עם זאת, הסביבה נחשבת בדרך כלל מסבירת פנים על ידי יינני איטליה. האקלים והטרור של האזור מאפשרים לטפח ביעילות סוגים שונים של ענבים לאורך עונת הגידול.

 

הענבים האדומים של פיימונטה

אחד האלמנטים שאזור פיימונטה ידוע בהם, לפחות ביחס ליין, הוא המגוון שלו – האדומים, הלבנים והנוצצים בשפע.

 

עם זאת, האדומים מפיימונטה הם שמסוגלים באמת לסובב ראשים. רבים מאלה מוצאים את דרכם למקררים ומרתפים של אספנים רבים ומוכרים. אם יתמזל מזלכם, תוכלו למצוא אחת ברשימת היין באחת המסעדות האהובות עליכם.

 

לפניכם כמה מהענבים האדומים היקרים ביותר שגדלו בפיימונטה, אשר כולם יכולים להשיג מחירים גבוהים במיוחד, בהתאם ליצרן היין ולבציר.

 

ברברה

שום ענב לא נהנה משטח שתילה רב יותר בפיימונטה כמו ברברה, וזה במקרה גם היין המועדף בקרב הגרים שם.

 

ברברה מכיל תווים של פירות כהים, קקאו ותבלין, ובדרך כלל מוצא קשר עם אלון בשלב כלשהו לפני הביקבוק, וחשב כי גרסאות אל חלד יכולות להעלות את חומציותו המפלפלת של היין לגבהים חדשים. רוב הברברה היא בינונית בגופה ומסיימת יבשה עם תווים צמחיים אדמתיים.

 

נביובי

אם יש ענב מבוקש יותר מכל האחרים באזור פיימונטה, זה נביובי.

 

נביולו הוא אגרסיבי מבחינה טאנית ומציע חלק מהמבנה המשובח ביותר של יינות איטלקיים כלשהם, והוא אחראי על Barolo ו- Barbaresco, שניהם מתאימים ליישון ארוך טווח וניתן לצפות שיעברו שינוי דרמטי בבקבוק לאורך זמן. עם התיישנות של עשור ומעלה, היין מניב רכות עדינה שלא ניתן למצוא בשום סגנון אחר.

 

דולצ'טו

הענב האדום השלישי בפיימונטה הנוטה לזכות בתשומת לב רבה הוא דולצ'טו, שבמקרה הוא גם הרך מבין השלושה שהוזכרו כאן.

 

דולצ'ו כולל רמות נמוכות של חומציות וטעמי פרי בהירים המזכירים שזיפים, פטל וסיגליות. תווים חריפים של גרגרי פלפל מתערבבים ללא דופי עם טאנינים יציבים, מה שהופך את דולצ'טו לידידותי מאוד למזון. אמנם האידיאלי ביותר כאשר שותים אותו תוך 5 שנים מהייצור, אך בחלק מהדולקטו יש רמות גבוהות של חומציות שמאפשרות להם להזדקן בחן.

 

מומלץ כמובן לשמור את כל היינות במקריי יין ייעודיים לשמירה על טמפרטורה מושלמת.

 

הענבים הלבנים של פיימונטה

אם אתם חושבים שיינות פיימונטה עוסקים בענבים אדומים בלבד, חשבו שוב – הנה כמה מהזנים הלבנים הבולטים המיוצרים באזור.

 

מוסקטו ביאנקו

כשמדובר בלבנים לבושמים מוסקאטו ביאנקו לוקח את העוגה. אפם של יינות המיוצרים בענב זה נוטה להזכיר מלון דבש טרי סדוק, עם מתיקות מספקת בדיוק בכדי להעביר אותו לגימור פרחוני מבלי להתכסות בשום צורה שהיא.

 

מכיוון שיינות מוסקטו ביאנקו נוטים להיות עדינים ואקספרסיביים במיוחד, הם מוגשים בדרך כלל במזיגות קטנות יחסית ואולי אף מועברים ברחרח במסעדות וברים יין מסוימים.

 

שרדונה

למרות שמוסקטו ביאנקו עשוי להיות מעט פחות מוכר לענבים לבנים אחרים, שרדונה היא ממש בבית אפילו עבור הטירונים ביותר של חובבי היין.